IPL – permanente ontharing

IPL staat voor “Intense Pulse Light”. Met dit speciaal ontwikkelde apparaat stuur je micro lichtpulsen naar het behandelgebied. Elk “shot” van licht bestaat uit meerdere afzonderlijke micropulsen die elkaar volgen zoals de wagons van een trein. Het aantal, de lengte en de intervallen tussen de opeenvolgende micropulsen kunnen individueel worden ingesteld.

 

Veilig en pijnloos ontharen

De IPL techniek is zeer effectief en veilig voor elke huid. Het is de nieuwste innovatie op het gebied van intense pulse light en veelzijdiger en veiliger dan bestaande systemen. Er zijn geen bijwerkingen. Tijdens de behandeling voelt u een prikkelend gevoel wat gelijk na de behandeling weg is, geen pijn, geen risico.

 

Huidtypen

De vernieuwde techniek zorgt ervoor dat nagenoeg ieder huidtype kan worden behandeld, in tegenstelling tot veel bestaande systemen in de markt.

 

Resultaat

Bij de eerste behandeling ziet u na ongeveer een week resultaat, dan vallen de behandelde haartjes uit. Het resultaat wordt bij meerdere behandelingen steeds groter, want dan zijn er andere haarzakjes die in de juiste groeifase behandeld worden.

 

Permanent

Wanneer het haarzakje in de juiste groeifase geflitst wordt, komt hij niet meer terug. Door hormoon wisselingen kunnen er op enkele plaatsen toch weer nieuwe haren groeien. Hiervoor kunt u zo nodig eenmaal per jaar bijvoorbeeld een herhaal behandeling doen.

 

Aantal behandelingen

Doordat haartjes in verschillende haargroeifasen zitten, is het niet mogelijk alle haartjes in 1 behandeling te flitsen. Afhankelijk van uw huidtype, haargroeisnelheid en haargroeidichtheid zijn meerdere behandelingen nodig. Tijdens het eerste gratis advies gesprek wordt dit met u besproken. Het verschilt per behandeling en per persoon.

Informeer bij uw zorgverzekeraar voor vergoedingen.
De prijzen zijn per behandeling (zie Tarieven).

Waar moet u voor de behandeling aan denken?

Tot vier weken voor de behandeling de huid niet bruinen door zon of onder zonnebank. Niet epileren of ontharen met ontharingswax.

Tot twee weken voor de behandeling haren niet bleken.

Tot tien dagen voor de behandeling geen zelf bruinende producten gebruiken. Scheren en knippen is toegestaan.

Laat enkele dagen voor elke behandeling uw haren groeien, 1 à 2 mm.

 

Na de behandeling:

Direct na de behandeling kan er wat roodheid en zwelling optreden, dit duurt hooguit enkele uren. U kunt de huid eventueel nog wat koelen met bijvoorbeeld een icepack. Ook kunt u een verzachtende crème gebruiken.

De eerste twee dagen na de behandeling mag u geen gebruik maken van sauna of een heet bad.

Tot twee weken na de behandeling: niet bruinen onder zon of zonnebank.
De huid beschermen tegen daglicht met een crème met factor 30.

Tot na de laatste behandeling mag u uw haren niet harsen of epileren.
Scheren mag wel.